Az SZU az Európai Közösség, az EU 13 irányelveknek való megfelelőség megítélésére NB 1015 notifikált /kijelölt/ szervezete.

Az SZU, a megfelelőség értékelésen kívül, egy vizsgáló laboratórium, valamint termék- és irányítási rendszer-tanúsító szerv szakszerű szolgáltatásait is kínálja ügyfelei számára, de felügyelő szervként és kalibráló laboratóriumként is tevékenykedik, valamint képzési programok és tanfolyamok széles skálájával is rendelkezésre áll.

Az SZU - egyebek között - a gáz-és víz-szerelvények és gázkészülékek területén - a DVGW (Deutsche Vereinigung des Gas-und Wasserfaches) akkreditált laboratóriuma, az összes hegymászó felszerelés területén az UIAA akkreditált vizsgáló laboratóriuma, valamint, a hőszivattyú területen az EHPA (European Heat Pump Association) bejegyzett vizsgáló laboratóriuma.

Az SZU akkreditált laboratórium az MCS (Microgeneration Certification Scheme) tanúsítási rendszerben, továbbá a koreai KCs és S-mark tanúsító védjegyek keretében végzett vizsgálatok elismert laboratóriuma.

A Strojírenský zkušební ústav, s.p. /Gépipari Vizsgálóintézet á. v./ Brno-i, Jablonec nad Nisou-i, és szlovákiai telephelyeivel, valamint néhány, további városban lévő irodájával, a Cseh és a Szlovák Köztársaság egyik legnagyobb vizsgáló, felügyelő és tanúsító intézménye.

Tevékenység világszerte 

A SZU számos Európai Uniós országban notifikált szervezettel működik együtt, és ugyancsak számos külföldi vizsgáló partnerintézménnyel van kétoldalú együttműködési megállapodása.

A SZU, a hazai piac mellett, fejleszti tevékenységét külföldön, más térségekben is, ahol ügyfelei részére képes közvetíteni a termékeiknek, az Európai Unió és az EFTA (Európai Szabadkereskedelmi Társulás) piacaira történő bevezetéséhez, valamint számos országba irányuló exportjához szükséges dokumentumokat.

  

Gál Gyula
Magyarországi Kereskedelmi
Képviselő 

E-mail: gal@szuhungary.hu
Mobilni: +36 302 213 762
www.szuhungary.hu