2015 október 15-én nemzetközi szemináriumot tartottunk a megfelelőség értékelésre összpontosítva globális szinten. A szeminárium egyike volt azoknak az eseményeknek mellyel a Strojírenský zkušební ústav megalakulásának 50. évfordulóját ünnepeltük.

A résztvevők a világ különböző pontjáról érkeztek, Koreától kezdve, Taiwanon, Törökországon át Finnországból, Belgiumból, Szerbiából és végül Kolumbiából. Kivételes esemény volt, amely platformként szolgált a tapasztalatok, különböző megközelítések és szakértelem megosztására Távol- és Közép Kelet, Európa, Dél Amerika között, a TIC ágazatán belül (Mérés, Tanusítás és Vizsgálat)

Több mint tíz résztvevő szólalt fel a megbeszélésen néhány fontos témában ezen a területen,  a globális világ közös tényezői, a biztonság és fenntarthatóság kapcsán a szervezetek szemszögéből, melyeknek célja a megfelelőség értékelése és ellenőrzése, összehasonlítva az alkalmazandó módszereket a ténylegesen létezőkkel.

A CEOC (Ellenőrző és Tanusító Szervezetek Nemzetközi Szövetségének) képviselői Mr Drewin Nieuwenhuis (főtitkár) és Mr Simo Hassi (CEOC elnök) is azok között volt akik előadást tartottak, beleértve a partnereinket és a SZU külföldi képviselőit (SZU Szlovakia, SZUTEST Törökország, SZU Korea, SZU Taiwan, SZU Magyarország, SZU Balkan, és a Kolumbiában illetve Romániában alapított SZU ügynökségek)

Itt láthatók az esemény képei. (21. 10. 2015)