TÖRÖKORSZÁG
A SZUTEST, Isztambul, Törökország a SZU leányszervezete, mellyel számos projektben szorosan együttműködünk. Ezen túlmenően az EU 2195 sz. notifikált szervezete, a TSI (Török Szabványügyi Hivatal) által, TSI jelölés odaítélésével megbízott hely, és Törökországot számos közel-keleti országában, valamint Indiába, Kínában és Dél-Koreában képviseli..
A vállalat igazgatója Mehmet Isiklar úr.

KOREA
Együttműködve dél-koreai kereskedelmi képviseltünkkel, a SZU Korea val ügyfeleink számára a KCS és S-mark rendszerben biztosítunk termékjelölést, amelyet a koreai piacon számos terméknél megkövetelnek.

INDIA
A SZU, az indiai és bangladesi piacon a FQC CERTIFICATION PVT közvetítésével tevékenykedik. Az LTD., amellyel együttműködve, több indiai céget sikeresen tanúsított, gyógyászati eszközök (93/42/EGK irányelv) és építőipari termékek (89/108/EGK) megfelelőségértékelése területén. Az indiai cégek részére végzett tanúsítás célja a termékek bevezetése az európai és a hazai piacon. A CE jelölést, mint a tanúsítás kimenetét, Indiában nagyon nagyra értékelik.

TAJVAN
A tajvani partnerünkkel, a SZU Tchaj-wan-nal kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően külföldi tevékenységünket kiterjesztjük erre a kelet-ázsiai területre is, ahol szakmai szolgáltatásokat nyújtunk, mégpedig az európai jogszabályok szerinti megfelelőségértékelés és terméktanúsítás értelmében.

EGYPTOM
Az egyiptomi partnerünkkel, az FQC ME-vel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően, szolgáltatásokat nyújtunk a közel-és közép-keletei térségben, ahol szakmai szolgáltatásokat ajánlunk, az európai jogszabályok szerinti megfelelőségértékelés és terméktanúsítás értelmében

SZERBIA
A SZU Balkanközvetlen kereskedelmi képviseletnek köszönhetően teszünk erőfeszítéseket szakmai szolgáltatásink cseréjére, tanúsítás kiajánlására szerb alanyok részére, mégpedig az európai jogszabályok szerinti megfelelőségértékelés és terméktanúsítás értelmében, továbbá a cseh exportőrök támogatására, termékeik szerbiai bevezetésében.

GÖRÖGORSZÁG
Együttműködve a Novitas AD görög partnerrel, ügyfeleink számára alapvető és specifikus információkat adunk, termékek görögországi tanúsítási és beviteli eljárásáról, valamint a helyi piacon történő elhelyezéséről.

KÍNA
A OUCE INTERNATIONAL CERTIFICATION & INSPECTION GROUP kínai szerződött partnerünkkel való megállapodás alapján adjuk meg ügyfeleinknek a CCC (Chinese Compulsory Certification) jelölést.

LATIN AMERIKA
Amennyiben szándékukban áll bejutni a feltörekvő dél-amerikai piacokra, a Strojírenský zkušební ústav, s. p. /Gépipari Vizsgálóintézet, á. v./ segítségükre lehet az összes szükséges ügyintézésben. Dél-Amerika egyes országaiban megtalálható partnereinkkel karöltve, a következő latin-amerikai országok számára nyújtunk komplex szolgáltatásokat: Argentína, Brazília, Bolívia, Chile, Kolumbia, Paraguay, Uruguay és Ekvádor. Felajánljuk segítségünket az áruk és technológiai egységek, a latin-amerikai térségbe irányuló kivitelénél felmerülő technikai akadályok leküzdésében, ide értve a szükséges tanúsítványok biztosítását is. Elsősorban gépipari jellegű termékekről van szó, mint pl. az energetikai egységek, víztisztítók, feldolgozó gépsorok és üzemek, egyéb könnyű- és nehézipari termékek, kötélpályák /libegők/, stb. A régióban minden országának saját, a termékek műszaki követelményeire vonatkozó szabályai vannak. Ezek a követelmények az esetek többségében nem egyeznek meg az európai előírásokkal, és így a kötelező tanúsítások listája is jobbára nagyon eltérő.